Gratis verzending vanaf €85,- in Nederland en België

Dé Skate webshop van Nederland!

Aankoopgids Stuntsteps

Dé step webshop van Nederland!

Wij willen graag weten wat voor producten wij in onze webshop verkopen. Daarom is het belangrijk voor ons om onze eigen producten goed te testen, zodat we een goede, eerlijke review kunnen maken over stand up paddle boards. Waar testen wij de stand up paddle boards op? Wij nemen in het onderzoek, de opbouw van de sup en de stabiliteit mee.

Stx Tourer 12’6 x32 is vandaag aan de beurt.
Ben je zelf al een keer op dit board geweest en wil je graag het STX tourer supboard kopen? Lees dan alvast onderaan de review, onze conclusie van het supboard STX tourer.

Wat is STX Tourer voor supboard?

De STX Tourer was afgelopen het succes van het jaar. Dit komt voornamelijk door de lengte en vorm van het supboard. Het board is een touring supboard voor beginners.
Het is een tour supboard dat een perfecte breedte en lengte heeft. Daarnaast is dit board volledig opblaasbaar. Deze review gaat dan ook over het opblaasbare supboard STX Tourer 12’6. Het is gehele pakket met bijbehorende accessoires die we ook in dit onderzoek hebben meegenomen.

Inhoud van het STX Tourer 12’6 sup pakket:

 

Het is een compleet sup pakket voor iemand die graag ontspanning en sportiviteit wil combineren. Het sup pakket biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Zoals eerder genoemd is dit supboard opblaasbaar. In dit pakket zit dan de ook benodigde sup pomp. Bekijk in  onderstaand overzicht wat er allemaal in dit complete Aqua STX Tourer pakket zit:

  • Het STX Tourer 12’6 sup board
  • Een driedelige verstelbare peddel
  • Een rugtas waar het supboard in kan
  • Handpomp
  • Verwisselbare middenvin

STX Tourer getest op de 4 belangrijke factoren

Belangrijk om een goede review te kunnen maken is dat we elke supboard op dezelfde manieren testen. Bekijk hieronder onze richtlijnen bij het testen van stand up paddle boards. Zo kunnen mensen makkelijk de reviews vergelijken.

  1. Bij het testen kijken we naar de kwaliteit van het supboard
  2. Stabiliteit is een erg belangrijke factor.
  3. Wendbaarheid, is een belangrijk onderdeel voor het doel wat je voor ogen hebt bij het suppen.
  4. Snelheid geeft vaak een hoog comfort tijdens het suppen

Deze 4 belangrijke factoren hebben wij getest en onder de loep genomen. Elke bovengenoemde factor hebben we een cijfer gegeven van nul tot tien. Het gemiddelde cijfer bepaald het eindcijfer van het geteste supboard.

De kwaliteit van het Supboard

De STX Tourer heeft een mooie prijs kwaliteit verhouding. STX maakt gebruikt van een double layer. Dit houdt in dat het supboard uit twee lagen pvc bestaat. Daarnaast gebruikt STX een hoogwaardige kwaliteit dropstitch. Dit word ook wel Woven Cross Dropstitch genoemd. Het eva pad geeft een goede grip en loopt goed door naar achter. Het sup pakket wordt aangeboden voor €699,- Prijstechnisch krijg je bijna geen betere touring supboard pakket voor deze prijs.

Stabiliteit van het supboard

De breedte en lengte van het supboard, geven een hele goede stabiliteit. Het board heeft genoeg volume om je voeten droog te houden. De 32 inch breedte is perfect voor beginnende suppers die graag ontspanning en sportiviteit willen combineren. De meeste recreanten kiezen daarom ook vaak voor 32 inch breedte voor een supboard.

Wendbaarheid op het water

Voor een touring supboard heeft dit board een redelijk tot goede wendbaarheid. Dit komt vooral door de lengte. De 12’6 lengte is voor touring sup, een perfecte lengte, maar dit vergt iets meer handigheid bij draaien of eventuele bochten maken. Je hebt bijvoorbeeld ook de lengte 11’6, die zal iets wendbaarder zijn, omdat hij korter is.

Snelheid van het supboard

Vanwege de lengte geeft hij meer snelheid. Dit komt voornamelijk omdat hij langer contact maakt met het water. Zoals je ziet loopt de neus ook wat puntiger vergeleken met een allround supboard. Dit zorgt voor minder weerstand op het water. De STX Tourer snijdt erg makkelijk door het water. Waardoor hij dus echt een stuk sneller is dan een allround supboard.

Conclusie STX Tourer 12’6 review

De STX Tourer is een heel mooi opblaasbare supboard, zeer geschikt voor mensen die graag tochten willen maken met een hoog comfort. Dit board is perfect voor beginners.
De kwaliteit is echt fanatisch. Met het dubbellaags pvc en de drop stitch technologie, maakt dit het tot een hoogwaardige kwaliteit supboard. Het board doet niks onder vergeleken met de A-merken die er zijn. De prijs van €699,- is een mooie prijsklasse tussen de goedkoopste en de duurste merken. Dit maakt dit supboard zeer gewild. Bijna nergens vind je zo’n kwaliteit sup voor deze prijs.

Vond je deze STX Tourer 12’6 review interessant en zou je graag willen weten welke STX supboard het beste bij jou past? Bekijk dan onze STX adviesgids.

Voordelen van een stuntstep

Zoals eerder genoemd is een van de grootste voordelen dat een stunt step stevig is. We hebben hier onder kort samengevat wat de voordelen van een
stuntstep zijn.
Reserve onderdelen: Als er iets stuk gaat, zijn sommige dingen te vervangen, dit is natuurlijk wel afhankelijk van welk merk de step is.
Hufterproef: de steps kunnen een aardig stootje hebben.
Personaliseren: Je kan bijvoorbeeld bij de Chili stunt steps, de clam makkelijk vervangen door middel van verschillende soorten kleuren clams. Zo kan
je aan je step een kleurtje toevoegen die niemand anders heeft.

Persoonlijk advies voor nieuwe Skates, Steps en onze overige producten

Ben je benieuwd welke skates, steps, skateboards, snowboard en supboards het beste bij jou past? En kom je er niet uit? Wij staan voor jullie klaar.

Twijfel niet langer en stuur ons een berichtje. We voorzien je graag van
gepersonaliseerd advies!

Step kopen?

Extreme Sports Center is gericht op de extreme sporten voor buiten. Daar valt
(stunt)steppen ook onder.
Steppen is tegenwoordig net als skateboarden niet weg te denken op straat.
Er zijn steps voor alle doeleinden, fun steps, stunt steps, recreatie steps, alles wat
je je maar kan bedenken is er.

De funsteps zijn puur gericht op stukken steppen zonder trucjes te doen, de
meeste funsteps zijn opvouwbaar zodat ze gemakkelijk de auto in mee kunnen. De
stuntsteps zijn voornamelijk bedoeld om trucjes op te doen, deze steps zijn in het
algemeen niet opvouwbaar.
plaatje van de sub categorieën steps

Een step voor langere tochten heeft grote(re) wielen zodat je gemakkelijk vooruit
komt en zo comfortabel mogelijk kunt rijden.

Chat openen
1
Hey! 👋 Kunnen we je ergens bij helpen?